DGA: denk om uw nabestaanden

09 april 2018

Wat gebeurt er met uw in uw BV opgebouwde pensioen wanneer u overlijdt? Voor uw nabestaanden is het van groot belang dat u hierop goed anticipeert, anders gaat een groot deel van uw financiële nalatenschap naar de Belastingdienst. Ons kantoor staat uiteraard voor u klaar om u uitgebreid voor te lichten. Hieronder gaan we zeer kort op deze complexe materie in.

Niets regelen kost geld
We willen hier niet de onheilsprofeet uithangen, maar we willen u erop wijzen dat heffingen 55 procent van uw bedrijfsvermogen op kunnen slokken wanneer u niets regelt. Wanneer in uw BV onvoldoende vermogen aanwezig is om aan deze verplichtingen te voldoen, zitten uw erfgenamen met een probleem.

Bedrijfsgoederen verkopen
U kunt diverse maatregelen treffen om dit soort problemen te voorkomen. In eerste instantie kunt u ervoor zorgen dat uw BV voldoende middelen heeft om met de Belastingdienst af te rekenen. Daartoe kunt u bijvoorbeeld bedrijfsgoederen verkopen. Maar er zijn ook maatregelen denkbaar die de heffingen beperken.

  • Wanneer u DGA bent en u overlijdt, dan kan – wanneer u niets geregeld hebt – een groot deel van uw financiële nalatenschap naar de Belastingdienst gaan.
  • We bespreken met u graag de maatregelen die de heffingen door de Belastingdienst beperken.

Ik wil een afspraak maken. Neem contact met mij op.