Ik ga een huis kopen

Ik ga een huis kopen

Ik ga een huis kopen

De koopovereenkomst

Eerst wordt u het eens over de prijs van het huis. Daarna spreekt u af wat de voorwaarden zijn. U wilt misschien eerst uw eigen huis verkopen. Of u wilt zekerheid van uw bank of u genoeg geld kunt lenen. Als u het over alles eens bent, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Dat doet meestal de makelaar van de verkoper. Wilt u liever onpartijdige advies? Wij kunnen ook de koopovereenkomst voor u regelen. In de koopovereenkomst wordt de datum afgesproken wanneer de overdracht van de woning plaatsvindt. De koper bepaalt welke notaris de overdacht regelt.

Als de notaris de koopovereenkomst ontvangt, worden verschillende controles uitgevoerd. Is de eigenaar wel echt de eigenaar van het huis? Mag de buurman ook over het garagepad? Met deze controles helpen wij u met de juiste informatie. Dan weet u precies waar u aan toe bent. Wij regelen ook uw hypotheek, zodat u de woning kunt betalen bij de overdracht.

Hoe werkt de overdracht van de woning?

Bij de overdracht tekent u de leveringsakte en de hypotheekakte. De leveringsakte wordt ook getekend door de verkoper en de notaris. En de hypotheekakte door uw bank en de notaris. Daarna zorgt de notaris ervoor dat de leveringsakte en de hypotheekakte wordt ingeschreven in het Kadaster. Door deze inschrijving kan iedereen zien dat u de nieuwe eigenaar bent van het huis en dat u een hypotheek heeft afgesloten.

Bij einde relatie

Als u een huis koopt met uw partner, is het verstandig om daarover afspraken te maken in een samenlevingscontract of in partnerschaps- of huwelijkse voorwaarden. Bijvoorbeeld wie welk deel van de hypotheek betaalt. Of hoeveel geld u zelf uit uw eigen vermogen heeft betaald, bij de aankoop van de gezamenlijke woning.

Bij overlijden

Volgens de wet gaat de woning bij overlijden automatisch naar de overblijvende partner. Maar dit geldt niet voor samenwoners zonder samenlevingsovereenkomst. Bent u alleenstaand, dan gaat de woning naar uw wettelijke erfgenamen. Wilt u zelf bepalen wie uw woning erft, dan kunt u beter een testament laten opmaken.

Wilt u nog meer informatie? Download de brochure of maak een afspraak.

Ik wil een afspraak maken. Neem contact met mij op.